زندگي نامه سپهبد علي صياد شيرازي

علي صياد شيرازي در سال 1323 در شهرستان درگز، در استان خراسان ديده به جهان گشود. او پس از اتمام تحصيلات ابتدايي و دبيرستان ، به دانشكده افسري راه يافت و در سال 1346 موفق به اخذ دانشنامه ليسانس از آن دانشكده شد.

وي پيش از پيروزي انقلاب اسلامي ، به مدت چند سال در بخشهاي مختلف ارتش ، بويژه در غرب كشور به پاسداري از كشور پرداخت و در سازماندهي و فعاليت نيروهاي انقلابي در ارتش تلاش گسترده اي داشت. شهيد صياد شيرازي پس از طي دوره تخصصي توپخانه در آمريكا با سمت استادي در مركز آموزش توپخانه اصفهان به تدريس پرداخت.

از مهمترين اقدامات او، پس از پيروزي انقلاب اسلامي و واقعه كردستان مي توان به تهيه طرحهاي عملياتي كه منجر به شكستن محاصره پادگانهاي شهرهاي سنندج ، مريوان ، بانه و سقز شد، اشاره كرد. وي با تشكيل ستاد عمليات مشترك ارتش و سپاه پاسداران توانست شهر سنندج را پس از 21 روز مقاومت و دفاع ، كاملاً از تصرف و تسلط فريب خوردگان و ضد انقلاب خارج نمايد . پس از تحقق و اجراي موفق اين طرح ها ، صياد شيرازي با دو درجه ارتقاء ، با درجه سرهنگ تمامي ، به فرماندهي عمليات غرب كشور منصوب شد.

وي در آخرين ماههاي رياست جمهوري بني صدر ، به دليل برخورداري از روحيه انقلابي و مقابله با خيانتهاي او، از سمت مذكور عزل شد و پس از آن، تا عزل بني صدر و فرار او به فرانسه ، به دعوت شهيد كلاهدوز ، در سپاه پاسداران مركز به خدمت پرداخت. صياد شيرازي پس از خلع بني صدر ، براي پايان دادن به ناهماهنگي ارتش و سپاه در ان دوران ، قرارگاه مشترك عملياتي سپاه و ارتش را راه اندازي كرد و به عنوان فرمانده ارشد در آن قرارگاه مشغول فعاليت شد.

او در تاريخ 9/7/60 با حكم حضرت امام خميني (ره) به عنوان فرمانده نيروي زميني ارتش انتخاب و در سال 1365 با حكم امام راحل به عنوان نماينده ايشان در شوراي عالي دفاع تعيين شد. او از ابتداي تشكيل ستاد كل نيروي مسلح به عنوان معاون بازرسي آن ستاد مشغول خدمت بود. آخرين مسؤوليت وي جانشيني رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح بود. همچنين در عيد غدير سال 1378 (هجري ـ شمسي) از سوي مقام معظم رهبري و فرمانده كل قوا به درجه سرلشكري نائل آمد. سرانجام در 20 فروردين سال 1378 به دست عوامل گروهك منافقين در مقابل منزل مسكوني اش به شهادت رسيد.