سردار شهيد محمود شهبازي دستجردي

به سال 1337 در خانواده اي مذهبي در شهر اصفهان، كودكي زاده شد كه او را «محمود» نام نهادند . محمود از بدو كودكي ، طعم محروميت و فقر را در محيط خانواده چشيد. پدرش كشاورزي بود كه با دسترنج خويش ، چرخ زندگي را مي چرخاند. او در دامان پدري زحمتكش و پارسا و مادري درد كشيده و پاكدامن ، با احساسات ناب مذهبي رشد و تربيت يافت.

محمود قرآن را نزد مادرش ـ كه فرزند روحاني بودـ مي آموزد و تحصيلات دوره ابتدايي را در زادگاه خود به پايان مي رساند و براي ادامه تحصيل ، وارد دبيرستان «احمديه حكيم سنايي» اصفهان مي شود. پس از چند سال تلاش و كوشش ، مدرك ديپلم خود را با نمره هاي خوب ، در سال1356 دريافت مي كند و در همان سال، در كنكور شركت جسته و در رشته «مهندسي صنايع» دانشگاه علم و صنعت پذيرفته مي شود.

 

فعاليتهاي شهيد در دوران دفاع مقدس

شهبازي، همزمان با شروع جنگ تحميلي، راهي جبهه مي شود و در صحنه هاي مختلف كارزار، حضوري عاشقانه و فعال مي يابد. وي ابتدا به جبهه هاي غرب مي رود و پس از تحكيم و تثبيت مواضع رزمندگان اسلام در آن جا، به جبهه جنوب عزيمت مي كند و از هيچ تلاشي در مقابله با دشمن دريغ نمي ورزد و در كارآمدي و لياقت خود را در بُعد نظامي به ظهور مي رساند.

پيش از آغاز عمليات فتح المبين ، به مسؤوليت معاونت تيپ 27 محمد رسول الله (ص) برگزيده مي شود و با همين مسؤوليت ، در عمليات وارد عمل شده و هدايت نيروهاي تحت امر تيپ مي پردازد و در تحقق اهداف عمليات و منهدم كردن نيروهاي دشمن، نقش و سهم بسزايي ايفا مي كند.

محمود ، پس از فراغت از عمليات «فتح المبين» ، تيپ 27 را براي عملياتي وسيع و بزرگتر تجهيز و آماده مي كند. او براي اجراي عمليات «بيت المقدس» ، نيروهاي زبده تيپ را راهي محور اهواز خرمشهر كرده و با شروع رمز عمليات ، به خطوط دشمن يورش مي برد. شهبازي ، در اين حمله نيز همچون فتح المبين ، پر شور و با رشادت در فرماندهي رزمندگان ، حماسه اي ماندگار خلق مي كند و آنان را تا دروازه خرمشهر هدايت مي نمايد، اما خود از دروازه شهادت به آسمان عشق و سرزمين معشوق عروج مي كند. پيش از عمليات ، از حالات و سكناتش معلوم بود كه او ديگر براي رسيدن به حضرت دوست برات عشق را دريافت كرده است و مشخص بود كه چهره اش آسماني است.

ويژگيهاي اخلاقي 

او قلبي به وسعت عشق داشت  و از اين رو، به تمام خوبيها مهر مي ورزيد. قلبش را مهبط آيات و انوار قرآن و ايمان ساخته بود. در خواندن قرآن ، مداومت داشت و اهل تدبر در قرآن و مطالعه و تحقيق بود.

روح متعهد و با صفايش، بي اختيار هر كسي را مجذوب خود مي ساخت. لحن و كلام صميمي و گرمش ، به دوستان صفا و صافي مي بخشيد. خضوع و فروتني اش ديگران را به تكريم و ادب وا مي داشت. اخلاق محمود و پسنديده اش ، سرمشق بسيجيان بود؛ گر چه او خود را خادم بسيجيان مي دانست.

چگونگي شهادت

شهيد شهبازي روز دوم خرداد ماه 1361، در آستانه «فتح خرمشهر» در عمليات «بيت المقدس» ، بر اثر اصابت تركش خمپاره، به فوز عظماي شهادت نايل آمد.