سردار شهيد محسن حاجي بابا
محسن روز 16 بهمن ماه 1337 در يكي از محلات تهران، در خانواده اي مذهبي و دوستدار اهل بيت عصمت و طهارت (ع) متولد شد. از همان كودكي ، الفباي تقوا را در خانواده خدا جويش آموخت . وي در سن 7 سالگي ، قدم در راه مدرسه و تحصيل گذاشت.
محسن از همان بدو ورود به مدرسه ، هوش و استعداد خود را با كسب نمره هاي عالي نشان مي دهد. او دوره ابتدايي را با موفقيت به پايان مي برد. و وارد دبيرستان مي شود. پيش از شروع سن تكليف ، با عشق و علاقه تمام ، نسبت به انجام فرائض ديني اهتمام مي ورزد. در اين راه ، چنان پيش مي رود كه در ميان همسالان به تقوا و تقيد ممتاز مي گردد. او همزمان با تحصيل ، در جلسات مذهبي و محافل قرآن شركت مي جويد. و به عنوان عضو فعال و جدي مسجد «قدس» ، كه امامت آن را آيت الله امامي كاشاني به عهده داشت، شناخته مي شود.
فعاليتهاي شهيد در دوران دفاع مقدس
حاجي بابا در جنگ تحميلي نيز مردانه وارد مي شود و به خاطر هوش سرشار و استعداد نظامي كه داشت، در مسير رشد مي افتد و لياقت و كفايت و توانمنديهاي نظامي خود را در عمليات گوناگون به نمايش مي گذارد.
حاجي بابا در عمليات «بيت المقدس» ، حماسه مي آفريند و جوهره انقلابي خود را نشان مي دهد. در فتح ارتفاعات «بازي دراز» كاري مي كند كارستان و اوج ايثار، فداكاري و شهامت را به نمايش مي گذارد. حاجي بابا درباره اين عمليات ، طي مصاحبه اي با مجله پيام انقلاب مي گويد:
براي فتح ارتفاعات بازي دراز، به اتفاق چند تن ديگر از فرماندهان سپاه، طرح همه جانبه و گسترده اي تهيه كرديم كه لازمه آن ، فداكاري و ايثار در سخت ترين شرايط و كمترين امكانات بود. در اين عمليات موفق شديم از پشت ارتفاعات «بازي دراز» عكس و فيلم تهيه كنيم كه به شناسايي هاي بعدي خيلي كمك كرد. اين عمليات از چند محور شروع شد و دليل موفقيت نيز تا حدودي الحاق تمام محور ها با يكديگر بود كه دشمن هيچ فكر نمي كرد بتوانيم از اين ارتفاعات در هم پيچيده بالا برويم. جالب اين است كه اگر به ارتفاعات دقيق نگاه كنيم، صخره ها طوري است كه حتي كوهنورد ها هم نمي توانستند ظرف مدتي كه ما رفتيم، بالا بروند و اين امر محقق نشد ، مگر به مدد غيبي الهي كه ما را به آن ارتفاعات كشاند. اين امدادهاي غيبي محسوس، به نيروهاي عمل كننده روحيه مي داد و حالت معنوي عمليات را به حدي بالا مي برد كه در سخت ترين شرايط ، به نيايش و خواندن دعاي توسل مشغول بودند. نيروهاي غيبي و فرماندهان امام زمان (عج) در عمليات كاملاً محسوس بود.
ويژگيهاي اخلاقي
اخلاص و يكرنگي از ويژگيهاي بارز شهيد حاجي بابا بود؛ در هر آن چه انجام مي داد ، تنها رضاي حق را مد نظر داشت. شجاعت و رشادتش را بارها در جبهه نشان داد. اما شجاعت او هم از تقوا و تعهدش سرچشمه مي گرفت. تقوايي كه از شروع ارتباطش با خدا كسب كرده بود. در تمام كارها پشتكار و جديت قابل تقديري داشت. از كار خسته نمي شد. او عاشق حضرت امام (ره) بود و با تمام وجود به او مهر مي ورزيد. به عشق او، پاي در راه مبارزه و جهاد گذاشته بود و اين عشق را نيز سرانجام با خون سرخش ، مهر تأييد زد.
چگونگي شهادت
سرانجام اين عاشق صادق و لايق كه سر در گرو محبوب نهاده بود، در 13 تيرماه 1361 در جبهه هاي نبرد به شهادت رسيد و به آرزوي قلبي خود نايل آمد. او دوستدار محبوب بود و مشتاق ديدار. اين ديدار در يك روز عطشناك اشتياق محقق شد. و با يك خرمن ناز و نياز ، به پيشگاه معشوق ازلي راه يافت.